Organizuje se prvi izbor za mis AI modela: Prva nagrada je 13.000 dolara, a ovo su finalistkinje (FOTO)

Pri izboru, saopštavaju iz organizacije, ne ocenjuje se samo fizički izgled AI modela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Organizatori Svetskih nagrada za kreatore veštačke inteligencije (WAICA) objavili su da je žiri izabrao 10 finalistkinja u svetskom takmičenju za mis veštačke inteligencije odnosno “devojaka” koje su stvorene uz pomoć veštačke inteligencije.

Nagrade će biti dodeljenje nakon užeg izbora u kome se ocenjuje ne samo fizički izgled AI modela, već i kreativnost tvoraca prilikom stvaranja detalja i kvalitet i redovnost komunikacije sa fanovima preko društvenih mreža kao što je Instragram.

“WAICA je prvi globalni program koji dodeljuje priznanja za dostignuća AI stvaralaca širom sveta”, navodi se na sajtu te organizacije, prenosi Tanjug.

U prvih 10 su ušle Kenza Layli iz Maroka, Olivia C iz Porugalije, Anne Kerdi iz Francuske, Zara Shatavari iz Indije, Aiyana Rainbow iz Rumunije, Lalina iz Francuske, Seren Ay iz Turske, Eliza Khan iz Bangladeša, Asena Ilik iz Turske i Ailya Lou iz Brazila.

Prva nagrada za “Mis AI” iznosi 13.000 dolara, od kojih će tvorac pobedničkog modela dobiti 5.000, dok će ostatak biti uložen u PR i dalju edukaciju.

Ostale finalistkinje možete pogledati na Instagram stranici.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar