Tragedija poslednjeg dana: Toplotni udar ubio čak 33 službenika na izborima u Indiji

Indijsko meteorološko odeljenje (IMD) saopštilo je da je temperatura u Džansiju u Utar Pradešu dostigla 46,9 stepeni Celzijusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Indijsko meteorološko odeljenje (IMD) saopštilo je da je temperatura u Džansiju u Utar Pradešu dostigla 46,9 stepeni Celzijusa

Najmanje 33 službenika, koji su bili angažovani na biračkim mestima, umrla su od toplotnog udara poslednjeg dana glasanja na izborima u Indiji i to samo u jednoj državi, rekao je visoki zvaničnik u nedelju.

Iako je bilo izveštaja o višestrukim smrtnim slučajevima od intenzivnog toplotnog talasa, sa temperaturama iznad 45 stepeni Celzijusa na mnogim mestima, desetine osoblja koje je umrlo u jednom danu označava posebno strašan danak, prenose mediji.

Indijsko meteorološko odeljenje (IMD) saopštilo je da je temperatura u Džansiju u Utar Pradešu dostigla 46,9 stepeni Celzijusa.

Navdip Rinva, glavni službenik za izbore u severnoj državi Utar Pradeš, gde je glasanje u sedmoj i poslednjoj fazi izbora završeno u subotu, rekao je da su 33 službenika umrla zbog vrućine.

Među njima su i članovi obezbeđenja.

“Novčana nadoknada od 1,5 miliona rupija (18.000 dolara) biće obezbeđena porodicama preminulih”, rekao je Rinva novinarima.

Narendra Modi izgleda da će osvojiti treću uzastopnu pobedu na izborima nakon što je glasanje završeno u subotu.

Izlazne ankete su pokazale da je na dobrom putu da trijumfuje.

Rezultati će biti zvanično objavljeni u utorak.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar