Danas sunčano i toplo: Zbog jedne pojave na snazi meteo alarm – evo šta nas čeka narednih dana

Kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom se mestimično očekuju od popodneva na zapadu, jugozapadu i jugu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Aaron Burden

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplije – najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom se mestimično očekuju od popodneva na zapadu, jugozapadu i jugu. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području umeren do jak, a na jugu Banata s kratkotrajnoim olujnim udarima. Jutarnja temperatura od devet do 15 stepeni, a najviša od 24 do 28.

Foto: printscreen/RHMZ

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 15 stepeni, a najviša dnevna oko 27.

Foto: printscreen/RHMZ

Delimična stabilizacija vremena

“Za vikend i početkom sledeće sedmice delimična stabilizacija vremena – u većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, gde će biti promenlјivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Za vikend će u košavskom području ponovo duvati umeren i jak jugoistočni vetar”, najavio je RHMZ.

Foto: printscreen/RHMZ

Upaljen meteo alarm

U zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM danas je na snazi žuti meteo alarm zbog grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar