Premijer Vučević sa Hasijevim: “Srbija ceni podršku Azerbejdžana u UN i SE”

Vučević je pozvao azerbejdžanske kompanije i preduzeća da učestvuju na specijalizovanoj Svetskoj izložbi EKSPO 2027 u Beogradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Republike Srbije

Premijer Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Kamilom Hasijevim, i tom prilikom istakao da Beogradu izuzetno znači principijelni stav Azerbejdžana u vezi sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Vučević je sa ambasadorom razgovarao o nastavku dobre saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa u oblastima u kojima za to ima prostora.

Poručio je sagovorniku da očekuje nastavak saradnje, naročito u oblasti infrastrukture i energetike, posebno kada je reč o zelenoj energiji, ali i na drugim poljima, imajući u vidu potencijale srpske privrede.

Kada je reč o učešću Azerbejdžana u međunarodnim institucijama, Vučević je rekao da Srbiji znači podrška te zemlje u Ujedinjenim nacijama, kao i u Savetu Evrope.

Ambasador Hasijev je podvukao da je Srbija jedina zemlja u Evropi sa kojom Azerbejdžan ima uspostavljeno posebno, strateško prijateljstvo, i da su ti temelji bazirani na dobrim odnosima predsednika dveju država.

“Razvoj bilateralnih odnosa, posebno ekonomskih, biće dodatno učvršćen održavanjem sednice mešovitog ekonomskog komiteta, koji bi ove godine trebalo da bude održan u Bakuu”, poručio je on.

Vučević je pozvao azerbejdžanske kompanije i preduzeća da učestvuju na specijalizovanoj Svetskoj izložbi EKSPO 2027 u Beogradu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar