Predsednik Vučić sa ministrom odbrane UAE: “Detaljno sam ga upoznao sa situacijom na KiM” (FOTO)

Vučić se sastao sa ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Mubarakom Bin Fadelom Al Mazruijem.

– Sa uvaženim ministrom Al Mazruijem o složenim aspektima aktuelnih geopolitičkih prilika, globalnim bezbednosnim pitanjima, kao i o jačanju vojnotehničke saradnje između Srbije i UAE. Detaljno sam upoznao ministra sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i sa kretanjima u regionu Zapadnog Balkana i istakao posvećenost Srbije da sa prijateljima i partnerima nastavi da radi na rešavanju zajedničkih izazova i pretnji regionalnom i međunarodnom miru i bezbednosti – napisao je predsednik Srbije.

– Naglasio smo potrebu za kontinuiranom saradnjom i koordinacijom i u oblastima kao što su borba protiv terorizma, sajber bezbednost i regionalna stabilnost, pogotovo imajući u vidu opšte usložnjavanje situacije u svetu. Jedna od tema razgovora bila je i konkretizacija planova o kojima je bilo reči prošle godine tokom međunarodnog sajma IDEX 2023, kao i brojni tipovi naoružanja koje proizvodi srpska vojna industrija, a za koju su Emirati iskazali interes – napisao je Vučić.

– Takođe, iskoristio sam priliku da ponovo ukažem na poseban značaj koji Srbija pridaje partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE, uz posebnu zahvalnost šeiku Muhamedom bin Mubarakom Bin Fadelom Al Mazruijem koji je i lično doprineo našim neraskidivim bilateralnim i ekonomskim odnosima. Zamolio sam ministra Al Mazruija da šeiku prenese moje srdačne pozdrave uz uvek otvoren poziv da ponovo poseti Srbiju – istakao je.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar