Maloletniku osumnjičenom da je krvnički prebio nastavnika određen pritvor

Nastavnik je zadobio frakture na licu i glavi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Ivan Aleksic

Učenik osumnjičen da je napao i ozbiljno povredio profesora u tehničkoj školi “9. maj” saslušan je kod sudije za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana, saznaje Kurir.

– Odbrana će uložiti žalbu u zakonski predviđenom roku koji je tri dana, rekao je izabrani advokat osumnjičenog maloletnika, Luka Labus.

Profesor S. Z. iz Tehničke škola “9. maj” iz Bačke Palanke smešten je u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine jer je zadobio teške telesne povrede. Kako se sumnja, njega je napao bivši učenik te škole, nanevši mu frakture na licu i glavi.

“Škola je o događaju obavestila i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Odmah je sazvan i Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Republička prosvetna inspekcija dostavila je informacije Pokrajinskoj prosvetnoj inspekciji na postupanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti u vezi sa ovim događajem”, kažu u Ministarstvu za Kurir.

Kako izvor “Blica” kaže, teško povređeni profesor je pred penzijom, a šikaniranje je trpeo duže vreme od jednog broja učenika.

Svi članovi Sindikata prosvetnih radnika Bačka Palanka stupaju sutra u jednodnevnu potpunu obustava rada. Obustava rada će se sprovoditi u svim školama na teritoriji Opštine Bačka Palanka u kojima deluje ovaj sindikat. Odluku je doneo Izvršni odbor sindikata na današmnjoj sednici, piše Telegraf.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar