Uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju! Srdačna poruka predsednika Vučića Si Đinpingu

On je poručio da se čelično prijateljstvo Srbije i Kine, kalilo u teškim vremenima, a koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je večeras na aerodromu cenjenog gosta, predsednika Kine Si Đinpinga. Prema programu posete za sutra je planirana prvo ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, pa sastanak dvojice predsednika u užem formatu, zatim plenarni sastanak delegacija dve zemlje, posle čega sledi ceremonija potpisivanja Zajedničke izjave i razmene potpisanih bilateralnih dokumenata. Na kraju su predviđene izjave za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Nakon večerašnjeg dočeka na aerodormu, predsednik Vučić uputio je kineskom predsedniku tople reči dobrodoščice.

-Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju! Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija sveta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspeha. Želimo da iskrenim gostoprimstvom uzvratimo makar malim delom za svu podršku koju nesebično pružate Srbiji, napisao je Vučić.

On je poručio da se čelično prijateljstvo Srbije i Kine, kalilo u teškim vremenima, a koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar