Velelepni doček za predsednika Kine: Si Đinping stigao u Beograd, dočekao ga predsednik Vučić

Sa predsednikom Sijem u posetu Beogradu stiže delegacija Kine koja broji 400 ljudi. Tokom posete planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Predsednik Kine Si Đinping sleteo je u Beograd, gde je došao u okviru svoje petodnevne posete Evropi. Prethodno je boravio u Francuskoj, a posle Beograda otići će u Budimpeštu. Njega je na aerodromu dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa prvom damom i brojnim ministrima u Vladi Srbije, a pripremljen je i prigodan kulturno-umetnički program.

Avion kineskog predsednika od granice su pratili srpski lovci MiG-29, dok je na Aerodromu “Nikola Tesla“ u njegovu čast postrojena Garda Vojske Srbije.

U čast cenjenog gosta i Kula Beograd je u bojama kineske i srpske zastave.

Sa predsednikom Sijem u posetu Beogradu stiže delegacija Kine koja broji 400 ljudi. Tokom posete planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma.

Ranije danas u Beograd su stigli članovi kineske delegacije, ministri i predstavnici institucija. Njih su na aerodromu dočekali potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali je, zajedno sa ministrom trgovine Tomislavom Momirovićem.

Mali i Momirović su dočekali kineskog ministra finansija Lan Foana, ministra trgovine Vang Ventaa i ministra spoljnih poslova i direktora Kancelarije komisije za spoljne poslove Kine Vang Jia.

“Nastavljamo saradnju naših država, kako bismo zajedno gradili bolju budućnost za naše građane. Ovo je nastavak dugotrajnog, prosperitetnog i čeličnog prijateljstva”, poručio je Mali.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar