Otac Predrag Popović upozorava VERNIKE: Izbacite iz kuća OVO u vreme VASKRSA!

Ove ukrase možete koristiti, ali ne u vreme Vaskrsa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Tokom vaskršnjih praznika mnogi građani za dekoraciju koriste simbol zeca, međutim otac Predrag Popović upozorava vernike da je to velika greška.

“Zečevi su divna i najčistija stvorenja. Ne trpe nikakve bolesti na sebi. Nemaju jak imuni sistem pa brzo umru, zato ako su živi – oni su zdravi. Zato se mnogo i razmnožavaju. U raznim mitologijama su predstavljeni kao simboli boga plodnosti, što je opet, nekom zapadnjačkom podvalom, neprimetno provučeno kao simbol Vaskrsenja.
I Božića i Vaskrsa simbol i ličnost je sam Gospod Isus Hristos. Niti Deda Mraz niti zečevi. To je, kad malo razmislimo, uvreda i ismejavanje Hristovoj žrtvi i ljubavi.
Zato izbacite iz kuća sve simbole zečeva u vreme Vaskrsa. Ovako kao ukrase ih možete koristiti, ali ne u doba Vaskrsa. Simvol Vaskrsenja Hrista, pored Njega samog, jeste Beli anđeo, koji ukazuje na prazan grob i naša je najlepša Mileševska freska.
A mi turamo zečeve jer su slatki i tako se bacaju pare potrošačkoj mafiji i gubi smisao i značaj Vaskrsenja…”Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar