Petković: Pokazali smo konstruktivnost, ali Priština ne želi rešenje

Sledeći sastanak u okviru dijaloga održaće se 13. maja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TV Pink

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je Beograd nakon sedam sati razgovora u Briselu pokazao konstruktivnost, iznoseći svoje predloge za pronalaženje rešenja, ali da Priština ne želi rešenje.

On je novinarima u Briselu rekao da će se naredna runda dijaloga održati 13. maja.

“Teški i napeti su bili razgovori, ali su bili direktni što je dobro. Imali smo priliku da iznesemo naše predloge o idejama EU i da rešimo pitanje dinara jer je Kurti tom odlukom ugrozio opstanak srpskog naroda. To mora hitno da se rešava, u pitanju je postojanje Srba”, rekao je Petković.

Kako je rekao sve vreme Beograd insistira na sastancima kako bi se razgovaralo i pronašlo rešenje.

“Besnik Bisljimi je sve vreme govorio da ga ne interesuju Srbi koji žele da napuste KiM već koji žele da se integrišu čime je potvrdio da je politika Kurtija da nema naših ljudi i Srba na KiM. U šta da se integrišu, jer Srbi na KiM već žive u svojim domovima, tamo su njihove institucije”, rekao je Petković.

On je rekao i da se nada da će 13. maja doći do pomaka, ali da to ne zavisi od Beograda koji je pokazao konstruktivnost, kao i da je svima jasno da je problem u Prištini.

Naveo je da nije optimista po pitanju rešenja situacije, jer kako je rekao, posle toliko dobrih predloga sa srpske strane, sa druge strane ne postoji nikakav fidbek i ocenio je da sa strane Prištine ne postoji politička volja da se problemi rešavaju.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar