18 meseci zatvora: Prva presuda zbog ubistva Halin Hačins na setu filma “Rust”

Slučaj je i dalje daleko od kraja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Court TV

Oružarka filma “Rust” Hana Gutijares-Rid osuđena je danas na 18 meseci zatvora zbog smrti Halin Hačins.

Inače, Hana je u martu proglašena krivom za ubistvo iz nehata, a kazna koja joj je danas izrečena jeste najteža kaznena posledica dosad u pravnom sporu oko smrti Hačins odnosno tragedije na snimanju fiolma “Rust”. Slučaj je i dalje daleko od kraja, piše The Guardian.

Foto: Youtube/ Lay&Crime Network

Suđenje Aleku Boldvinu koji je i koproducent filma, osim što igra glavnu ulogu, zakazano je za 10. jul nakon što ga je velika porota proglasila krivim za ubistvo iz nehata.

Poroti Santa Fea je šestog marta trebalo manje od dva sata da proglasi Hanu krivom za ubistvo iz nehata, a jedan porotnik rekao je nakon toga da optužena nije obavila “svoj posao” kako bi osigurala bezbedost oružja na setu.

Tokom suđenja, tužiocu su optužili Gutijares- Rid da nije sledila bitne sigurnosne procedure i da je napunila potpuno ispravan revolver koji je koristio Bodlvin sa lažnim mecima i najmanje jednim pravim metkom. U pucnjavi je ubijena Hačins (42) i ranjen reditelj filma Džoel Souza.

– Bila je nemarna, nemarna, nepromišljena- izjavio je tužilac.

Pucnjava na filmu podstakla je negodovanje o opasnim radnim uslovima u Holivudu. Članovi filmske ekipe koji su svedočili na suđenju protiv Gutijares – Rid opisali su haaotičnu scenu u kojoj je sigurnost bila “u drugom planu”, a jedan je izjavio da je se snimalo “smešnom brzinom”.

Foto: Youtube/ Lay&Crime Network


Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar