Mali i Vesić obišli radove na izgradnji metroa u Makišu: Pripremni radovi gotovi 6 meseci pre roka

Mali je dodao da će ovo biti drugo najveće gradilište u ovom delu Evrope

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obilaze radove na izgradnji metroa na Makiškom polju u Beogradu.

Takođe, potpisan je i Aneks 1 Ugovornog sporazuma za radove na projektovanju i izgradnji Depoa Makiš.

“Ovi pripremni radovi biće gotovi do juna ove godine, šest meseci pre roka. Površina je 72 hektara. Odmah nakon toga nastavljamo dalje. Ovde će biti depo, zgrada u kojoj će biti smeštene kompozicije metroa, gradimo 7 kolektora na ovom delu, gradimo novu petlju za skretanju za Železnik i novi bulevar kao onaj na Beogradu na vodi”, naveo je ministar Mali.

On je dodao da će ovo biti drugo najveće gradilište u ovom delu Evrope.

Foto: printscreen

“Prva linija imaće 21 stanicu – 21 kilometar, 2029. godine ukoliko bude kašnjenja, a sa drugom linijom krećemo naredne godine. Još jedan san koji smo dugo sanjali i to je velika stvar za nas. Ovo doprinosi promeni Srbije – izjavio je Mali.

Poručuje da je ponosan na ovaj projekat.

“Sa izgradnjom depoa krećemo naredne godine. Ovo nema veze sa politikom, nego sa životnim standardom države”, rekao je ministar Mali.

Ministar Vesić rekao je da će ove godine početi sa radom prvi deo Beogradskog gradskog voza.

“Oko 80% gradskog prevoza do 2030. biće šinski. Ove godine u oviru EKSPO-a spajamo prugu od Zemuna do aerodroma. Radićemo na proširenju beogradskog čvora. Imaćemo 20tak polazaka iz Mladenovca i Lazarevca. Beograd je jedan od retkih metropola koja ima podršku države”, rekao je Vesić i dodao:

“Mogli ste čujete razne gluposti o vodootpadima. Vodimo računa o svakom detalju, a kad se završi metro, Beograd će biti uređena evropska metropola. Imaćemo manje zagađenje”.

Vesić kaže da će dosta putnika preći na ovaj način transporta, tako da će to doprineti zaštiti životne sredine.

“I kad koristite metro ili voz tačno znate kad dolazite i stižete tako da nećete nigde kasniti”, kaže Vesić i dodaje da će se od jednog do drugog kraja grada dolaziti za manje od 20 minuta.

 Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar