Nemačke firme traže dobavljače iz Srbije: Rok za prijavu je 4. april

Više informacija o projektu mogu se naći na sajtu Nemačko-srpske privredne komore

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Scott Graham

Nemačko-srpska privredna komora pozvala je kompanije iz Srbije da 12. juna u Minhenu budu deo regionalnog B2B projekta “Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” čiji je cilj da nemačke firme pronađu dobavljače iz traženih industrijskih oblasti u Srbiji i iz zemalja Zapadnog Balkana.

U saopštenju ove komore se ističe da firme mogu da se prijave do 4. aprila i da je učešće u projektu već potvrdilo oko 35 nemačkih kompanija koje pretežno dolaze iz metaloprerađivačkog sektora. Dolaze i iz dobavljačkog sektora za auto-industriju, iz prerade i proizvodnje materijala od plastike, a manji broj kompanija je iz elektro i elektronskog sektora.

Projekat se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke, pod vođstvom nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku, uz podršku predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana.

Do sada je u okviru ovog projekta realizovano oko 4.000 B2B susreta, a više informacija o projektu mogu se naći na sajtu Nemačko-srpske privredne komore.

Projekat “Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” je pokrenut 2014. godine u Berlinu u okviru Berlinskog procesa sa ciljem da pruži konkretnu i efikasnu podršku zemljama ZB u njihovim nastojanjima da ojačaju svoju privredu.Izvor: Objektiv.rs, 24sedam.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar