Novi Mac korisnici bivši vlasnici Windows PC računara: Zašto su kupci prešli na Apple proizvode?

Zbog rezultata istraživanja deluje da smo se vratili u 2001. godinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/StockSnap

Istraživačka kompanija CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) nastavlja svoje istraživanja o Apple liniji proizvoda, a najnovije od njih bavi se kupcima Mac laptop i desktop računara. Podaci koje je ona otkrila su interesantni i pomalo iznenađujući, jer se ispostavilo da trećina novih Mac korisnika u prošloj godini u stvari predstavlja bivše vlasnike Windows PC računara.

Istraživanje je dovelo i do pitanja o Mac, PC računarima drugih proizvođača kao i Chromebook računarima. Ispostavilo se da postoji neka vrsta „cevovoda“ koja je vodila korisnike računara sa Windows operativnim sistemom i Chromebook uređaje, da kupe i pređu na Apple Mac proizvode.

U analizi, CIRP je kombinovao vlasnike PC uređaja svih vrsta odnosno, vlasnike laptop i desktop računara. Osim trećine Windows PC vlasnika koji su prešli na Mac, što je oko 35 posto novih korisnika ovog brenda, i bivši vlasnici Chromebook uređaja prešli su na Apple u velikom broju.

Tako je u prošloj godini od ukupno novih Mac korisnika, njih 16 posto činilo bivše vlasnike Chromebook računara. Ovi podaci takođe govore i o tome da gotovo 60 posto Mac kupaca u protekloj godini čine novajlije na Apple platformi.

Zbog rezultata istraživanja deluje da smo se vratili u 2001. godinu i prvu Apple prodavnicu koja aktivno pokušava da preobrati vlasnike PC računara u Mac kupce.Izvor: benchmark.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar