Uzbudljivo veče flamenko i rumba ritmova: Gipsy Kings stiže u Beograd

Bend koji je osnovan 70-ih godina, uz zvuke mešavine flamenka, latino i pop muzike i danas osvaja publiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Gipsy Kings

Prošlo je dvadeset pet godina otkako su Gipsy Kings osvojili maštu sveta svojim istoimenim debi albumom—pločom koja je postala pravi fenomen, upoznajući milione slušalaca sa jedinstvenom, neodoljivom mešavinom tradicionalnih flamenko stilova sa zapadnim pop i latino ritmovima.

Od tada, bend je gotovo bez prestanka obilazio najudaljenije krajeve planete i prodao skoro dvadeset miliona albuma, zadržavajući pritom istu postavu virtuoznih muzičara, piše gipsykings.com.

Andre i Nicola Reyes, uz podršku i inspiraciju svog oca, osnovali su originalni Gipsy Kings bend 1970-ih. Njihov jedinstveni stil doneo je bendu međunarodnu slavu gotovo istog momenta kada su se pojavili na sceni.

Dvadeset pet godina je večnost u pop muzici, ali priča o Gipsy Kingsima seže mnogo dalje. Njihova je muzika koja se proteže kroz generacije, do zvukova njihovih predaka, i odražava eklektičnu i peripatetičnu istoriju Gitanosa, španskih Roma koji su pobegli iz regiona Katalonije tokom Španskog građanskog rata.

Foto: Printscreen/Youtube/
Gipsy Kings

Tokom godina, muzika Kingsa je uključivala elemente latino i kubanskog stila, arapsku muziku, rege i džez gitaru koja je podsećala na francuskog ciganskog majstora Đanga Rajnharta. Ipak nikada nisu izgubili svoju intenzivnu vezu sa tradicionalnim flamenkom svog nasleđa, držeći u centru pažnje fluidni rad na gitari Tonina Baliarda i moćni vokal Nikolasa Rejesa. Ova široka kulturna mešavina omogućila je Gipsy Kingsima da budu prihvaćeni gde god da igraju — od Kine do Brazila, Nju Orleansa do Rusije, Australije do Afrike.

19. maja na Beogradu na vodi u organizaciji Skymusic-a, Beogradska publika imaće prilike da uživo sluša Gipsy Kings predvođen sjajnim Andreom Reyesom.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar