“Mir je postao nepoželjna reč u svetu”:

Predsednik Vučić je učesnike Minhenske konferencije uporedio sa "fudbalskim navijačima"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Minhenska bezbednosna konferencija, koja je održana od 16. do 18. februara, pokazala je da međunarodni akteri više ne rade na postizanju mira, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu generalnom direktoru TAS Andreju Kondrašovu.

– Ja predstavljam malu državu i nemam pravo da se mešam u poslove velikih država, a za razliku od većine lidera, predsednika i premijera, znam da naše mišljenje nije mnogo bitno, ali se ponekad razlikuje od drugih, zato je upadljivo – rekao je Vučić za rusku agenicju TAS.

Kako je naveo, bio je mnogo puta na Minhenskoj konferenciji i smatra da je važno videti i čuti kako zapadni svet razmišlja, a takođe i da sasluša različita mišljenja i nauči nešto.

– Ovog puta sam video dosta, ali sam plašim se da nije bilo dovoljno zaključaka da se dođe do inovativnih i inventivnih rešenja za uspostavljanje mira. Čini mi se da je reč “mir” postala nevoljena i nepoželjna reč u svetu – rekao je Vučić.

On je učesnike konferencije uporedio sa “fudbalskim navijačima”.

– Svakako će nastati nova arhitektura svetske politike, biće mnogo promena i biće mnogo drugačija od onoga što je bila ranije. Malo se navikavamo, ali jedino što mogu da kažem je da moramo uvek branimo svoju slobodu, pravo da mislimo svojom glavom, da samostalno odlučujemo i odlučujemo u skladu sa interesima našeg naroda – zaključio je srpski šef države.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar