Vlada u Londonu optužena da je spiskala novac tokom pandemije: Kupovali neispravnu opremu za 10 milijardi funti

Kontrolor i generalni revizor Nacionalne revizorske kancelarije Geret Dejvis rekao je da se aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju prevara moraju nastaviti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Britanski ministri optuženi su da su rasipali novac poreskih obveznika, nakon što su danas objavljeni zvanični podaci pokazali da je vlada u Londonu potrošila skoro 10 milijardi funti na neispravnu ili neupotrebljivu opremu tokom krize za vreme pandemije korona virusa.

U godišnjem izveštaju britanskog Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu navedeno je da je tokom pandemije otpisano skoro tri četvrtine novca potrošenog na Ličnu zaštitnu opremu (Personal protektiv ekuvipment – PPE), preneo je Gardijan.

Kako se navodi, 9,9 milijardi funti od 13,6 milijardi funti vredne PPE, koju je odeljenje kupilo između 2020. i 2022, bilo je neupotrebljivo ili je njegova vrednost sada manja nego što je vlada platila za nju.

Kontrolor i generalni revizor Nacionalne revizorske kancelarije Geret Dejvis rekao je da se aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju prevara moraju nastaviti, dok Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala istražuje navode o mitu i prevari prilikom dodeljivanja ugovora o PPE.Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar