Da li će automobili biti jeftiniji 2024. godine? Nada postoji

Prve kampanje popusta u prodajnim salonima pokazuju da bi se cene mogle da se koriguju prema dole u narednim mesecima, analizira AutoScout24

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/music4life

Tržište automobila se donekle oporavilo 2023. godine nakon velike krize s čipovima. Ipak, cene novih i polovnih automobila su nastavile da rastu i čak su dostigle novi rekord. To pokazuju aktuelne brojke sajta za prodaju automobila AutoScout24.

Ove godine bi međutim novi automobili mogli da pojeftine, navodi Revija HAK. S primetnim povećanjem broja novih automobila oglašenih na onlajn tržištu AutoScout, poslovanje s novim i polovnim automobilima u Evropi je nastavilo da se normalizuje u prošloj godini.

Iako je više novih vozila bilo dostupno na platformi nakon problema u ponudi pre samo dve godine, prosečne tražene cene u gotovo svim kategorijama vozila su nastavile da rastu – 5 posto za nove automobile i 4 posto za polovne automobile.

Alberto Sanz de Lama, generalni direktor AutoScouta24, kupcima automobila ipak daje nadu:

“Povećanje broja oglasa novih automobila na našim platformama jasan je pokazatelj da se stanje zaliha u autokućama promenilo na način koji bi mogao da bude dobar za potrošače. Bolja dostupnost novih automobila ne samo da omogućava veći izbor, nego bi takođe mogla da bude pokazatelj da će cene verovatno pasti u narednim mesecima 2024. godine”, rekao je on.

Prve kampanje popusta u prodajnim salonima pokazuju da bi se cene mogle da se koriguju prema dole u narednim mesecima, analizira AutoScout24.

Drugim rečima, ove godine bi novi automobili konačno trebalo da barem malo pojeftine na evropskim tržištima.

Posledično, mogli bi da pojeftine i polovni automobili.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar