Gospodski potez vlasnika Dalasa Maveriksa: Mark Kjuban pokazao kako se poštuju zaposleni

Mark Kjuban je nedavno prodao većinski deo franšize za 3,5 milijardi dolara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/TheSportest

Jedan od omiljenih vlasnika NBA timova, Mark Kjuban poznat po svojim preduzetničkim sposobnostima i brojnim stvarima svoju franšizu, Dalas Maverikse, je nedavno prodao za čak 3,5 milijardi dolara.

Tačnije, prodao je jedan deo (većinski) svojih akcija i ostavio je sebi manjinski udeo od 27%, a pritom je zadržao funkciju u klubu da odlučuje o potezima tima.

Sada je, posle masivne prodaje i velike zarade, odlučio da bude dobar “gazda” i da svoje radnike časti sa čak 35 miliona dolara, što je svima javio u pismu.

– Kao zahvalnost za sav vaš naporan rad koji ste učinili Mavsom neverovatnom organizacijom, svako od vas će dobiti bonus od mene i porodica Adelson i Dumont. Ukupno ćemo vam svima isplatiti otprilike 30 plus miliona dolara bonusa. Da bismo izračunali vaš bonus, koristili smo okvir koji je uzeo u obzir koliko dugo ste radili za Mavse. Dobićete bonus u vrlo bliskoj budućnosti. Uzbuđen sam što ću nastaviti naš rad na tome da Mavs postane najbolja franšiza u svim sporta! – napisao je u elektronskoj poruci Kjuban.

Ranije je Kjuban objasnio zašto je prodao udeo u akcijama Dalas Maveriksa time što želi da tim nastavi da eksponencijalno raste.

– Kada dobijete partnera svetske klase koji može da uđe i poveća vašu bazu prihoda i ne zavisite od stvari koje ste bili u prošlosti, to je ogromna pobeda – ranije je pričao Kjuban.

Jedan od igrača Maveriksa je i Luka Dončić, slovenački košarkaš, reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, a tu je i bivši plej Partizana Dante Eksum.

Tim iz Teksasa trenutno broji 21 pobedu u 36 mečeva i sa tim skorom zauzima šesto mesto na tabeli Zapadne konferencije, što predstavlja skok u odnosu na prethodnu sezonu.



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar