Vučić u Bačkom Bregu: Brza saobraćajnica će Sombor da približi Novom Sadu, Mađarskoj, Rumuniji

Prvi radovi na izgradnji brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine” počeli su polovinom decembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji brze saobraćajnice Ib reda, od graničnog prelaza sa Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Novi Bečej – Kikinda – granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).

Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Prvi radovi na izgradnji brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine” počeli su polovinom decembra. Saobraćajnica “Osmeh Vojvodine” biće duga oko 186 kilometara i od Bačkog Brega do Vrbasa stizaće se oko 50 minuta, a od Vrbasa do Srpske Crnje za sat i deset minuta. Brza saobraćajnica je projektovana za brzinu od 100 kilometara na sat.

Foto: Tanjug printscreen

-Ovo će Sombor da približi Novom Sadu, Mađarskoj, ali i Rumuniji. To je za nas do ogromnog značaja. Velike pare ulažemo u ovo i to pokazuje koliko nam je stalo. Moraćemo još više da ulažemo u puteve, rekao je Vučić.

On je najavio nove investitore.

-Za Vojvodinu smo oduvek mislili da je bolje razvijena, a zapravo postojali su delovi koji su zapostavljeni, naročito delovi Banata, ocenio je Vučić.

Naveo je da država ulaže velika sredstva u izgradnju “Osmeha Vojvodine” i time pokazuje koliko su nam važna sva ta mesta u Vojvodini kroz koju će proći brza saobraćajnica. Vučić je istakao da, kada prođe autoput ili brza saobraćajnica, onda dolaze i investitori.

Foto: Tanjug printscreen

-To je sve deo onoga što smo mi nazvali EXPO 27. Dakle, nije EXPO samo vezan za Beograd, već za celu zemlju, rekao je Vučić ističući da će zbog tog projekta i naše kompanije imati više posla, što je značajano kako bi se zadržali mladi u tim mestima.

On je podsetio da svaka saobraćajnica koja se izgradi podrazumeva i održavanje, ali da od drumarine dolazi sve više novca jer je promet veći.

Foto: TV Pink printscreen

On je ponovio da plan od 1.400 evra za prosečnu platu do kraja mandata ostaje kao cilj.

Ocenio je takođe da su sada loša vremena u EU što se investicija tiče i da je zato važno da Evropa skoči jer će onda i Srbija da skoči.

-Putevi su uslov da dođu investitori, 4,4 i 4,5 milijardi investicija očekujem do kraja godine. Kada je reč o protestima, svako ima pravo da protestuje, sve dok ne dođe do nasilja. Ponosan sam što naša policija ovako reaguje, tri sata su trpeli udarce, da bi na kraju izašli a ovi se razišli. Oni šutiraju loptu u Kneza Miloša dok se Beograđani muče. Demokratija je važna i po cenu našeg komoditeta. Bilo je posla i za medicinske radnike, rekao je Vučić.

Vučić o protestima

Pitam šefa OEBS-a i delegacije ODIHR da li im je rečeno i ko im je rekao, pošto su znali kakvi će biti rezultati izbora, svi imamo istraživanja nekoliko dana pred izbore, rekli su im da neće priznati rezultate izbora i to su im saopštili unapred i znam da su ovi ljudi bili šokirani, pa ih pitam zašto su to sakrili od javnosti, zašto nisu to rekli međunarodnoj javnosti, što ne kažete da su vam rekli da neće priznati rezultate i sve je to pripremljeno ranije. Šta mislite otkud policija u Skupštini grada. Mislite vole da budu tu? Znali su da će nasiljem pokušati da zauzmu, rekao je Vučić.

Znale su to i naše službe i neki drugi. Zato ih pitam i čekam da kažu da nisu znali, a onda ću da im dokažem da su znali, jer su mislili ako prođe-prođe. A ponosan sam na naše policajce. A Ranko Panić je ubijen kada nam nisu davali da prođemo Svetogorskom, a oni šutiraju loptu i maltretiraju ljude pred Novu godinu, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se Beograd razvija i da je predviđeno dosta nacionalnih projekata.

-Od metroa, vozova, Beograd veoma brzo napreduje. Provozao sam se sinoć Beogradom na vodi, divno izgleda, svi hoteli su puni, ima dosta turista i još više će ih biti. To šta će ko da kaže od političara i zamajava narod, njihov posao, rekao je Vučić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar