Zvezde posne trpeze: Recept za posne slane korpice na 4 različita načina

Oduševićete se ovim simpatičnim zalogajčićima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/eatingbirdfood, Printscreen/Instagram/live.simply.fit

Slane korpice su savršene kao “zalogajčići” koje možete služiti kao predjelo, savršen dodatak jelima, ali i za početak dana.

S obzirom na to da je u toku post, za sve one koji se pridržavaju njega spremili smo jednostavan recept za posne slane korpice, i to u četiri različite varijante. Izgledaju vrlo simpatično na trpezi, a različiti ukusi će sve oboriti s nogu.

Mera za testo korpica je napisana za 30-ak komada, a vi ih možete dodavati ukoliko želite da imate više.

Sastojci za posne korpice:

za testo:

  • 300 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 100ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

za fil od tunjevine:

  • 120 g tunjevine
  • 100 g posne fete

za fil od ajvara:

  • ajvar
  • masline

za fil od kikirikija:

  • pečeni tucani kikiriki
  • posni majonez

za fil od šampinjona:

  • 120 g dinstanihšampinjona
  • 100 g sitno seckanog praziluka
  • izrendana šargarepa
  • posni majonez

Priprema posnih korpica:

U jednu činiju pomešajte brašno, ulje, kiselu vodu, malo soli i prašak za pecivo. Napravite kuglice i stanjite da kada se zapeče u modlama, ne budu previše debele korice. Debljina neka bude oko dva milimetra. Predlažemo da prvo napravite probu sa nekoliko korpica, u slučaju da previše narastu u toku pečenja, možete ih još stanjiti.

Možete izbrati modlice koje želite i u njih staviti male korpice, sa cik-cak oblikom, radi lepšeg izgleda.

Pecite testo na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.

Poređajte ih na radnu površinu, a onda pomešajte filove u različite činijice. Kašikom lagano popunjavajte korpice.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar