Poznato kada bi osumnjičeni za ubistvo Vanje (14) i Panče (74) mogao biti izručen: Čeka se odgovor Turske

Makedonija i Turska imaju bilateralni sporazum

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen

Izručenje Ljupča Palevskog-Palča, osumnjičenog za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) i Panča Žežovskog (74), moglo bi da bude za tri meseca – ako se uzmu u obzir procedure u Turskoj, kao i način odlučivanja, navodi “Skoplje1”.

Praksa Ministarstva pravde pokazuje da do sada nije bilo slučajeva da Turska odbije da Makedoniji izruči lice osumnjičeno za zločin ili osuđenog zločinca.

Kako pišu tamošnji mediji, iz institucija su rekli da je dokumentacija prikupljena i da će biti poslata nakon što bude prevedena na turski jezik. Onda je na redu Turska.

Postoje dva filtera. Najpre odlučuje Sud za teška krivična dela, a potom Ministarski savet na zahtev Ministarstva pravde. Ako sud odobri, Palčo može da se žali. Proces se nastavlja u Veću ministara.

Međutim, u procenu ulazi više opcija…

Međutim, ne ceni se samo Palčeva odgovornost u slučajevima otmice i ubistva Vanje Gorčevske (14) i Panče Žežovskog (74). Ako kaže da ga gone zato što je politički disident, to će razmotriti turske vlasti.

Makedonija i Turska imaju bilateralni sporazum.

Palčo je uhapšen na auto-putu u turskom gradu Balikešir. Dok je bio u Turskoj, kontaktirao je ljude iz Makedonije. Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, u interesu istrage, nije otkrio s kim.Izvor: skopje1.mk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar