Američki „Tajm“ kandidovao Putina za ličnost godine

Tradicija biranja ličnosti godine, koju može predstavljati osoba, grupa ili fenomen koji su u prethodnih 12 meseci imali najviše uticaja na svet, datira još od 1927. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/DimitroSevastopol

Predsednik Rusije Vladimir Putin našao se u užem izboru kandidata za titulu ličnost godine koju dodeljuje američki nedeljnik „Tajm“.

Kako navodi uredništvo časopisa, Putin je 2023. godine samo ojačao svoj položaj i uticaj.

U užem izboru su se, pored Putina, našli i lider Kine Si Đinping, britanski kralj Čarls III, američka pop zvezda Tejlor Svift, holivudski scenaristi i glumci, lutka Barbi, Sem Altman, šef kompanije Open AI koja stoji iza veštačke inteligencije Čet Dži-Pi-Ti, kao i američki tužioci koji gone bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

„Tajm“ podseća da je Putin bio proglašen za ličnost godine 2007. godine, dok je više puta bio na listi 100 najuticajnijih ljudi, između ostalog i 2022. godine.

Pobednik će biti proglašen u sredu.

Ličnost godine „Tajma“ prošle godine bili su ukrajinski lider Vladimir Zelenski i „ukrajinski duh“. Ove godine njih nema na listi kandidata. Tradicija biranja ličnosti godine, koju može predstavljati osoba, grupa ili fenomen koji su u prethodnih 12 meseci imali najviše uticaja na svet, datira još od 1927. godine.Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar