Ovako nešto se ne pamti na Zapadu: Nemačka, Engleska, Holandija i Slovenija BUKVALNO ODSEČENE od sveta

Letovi na minhenskom aerodromu bili su, zbog velikog snega koji je zahvatio jug Nemačke, obustavljeni sve do juče ujutru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

U Engleskoj je bez struje ostalo više od 2.500 ljudi, na minhenskom aerodormu bilo je otkazano 560 letova, a u Sloveniji je oboreno drveće sa puteva uklanjalo čak 17 vatrogasnih brigada.

Letovi na minhenskom aerodromu bili su, zbog velikog snega koji je zahvatio jug Nemačke, obustavljeni sve do juče ujutru. Oko 560 letova, od 880 planiranih, bilo je otkazano iz bavarske prestonice, u kojoj u subotu nije odigran ni fudbalski meč između minhenskog Bajerna i Union Berlina, jer je čuvena Alijanc Arena zatrpana snegom.

Mateorolozi prognozoraju snežne padavine širom Nemačke sve do polovine decembra. I u Holandiji, na amsterdamskom aerodormu, juče je zbog najavljenog snega otkazano 65 letova. U Engleskoj je sneg napravio kolaps na putevima: kamioni su bili zaglavljeni u snegu, što je izazvalo zastoj u saobraćaju, pa su mnogi vozači spavali u svojim vozilima ili , su prenoćišta portražili u obližnjim školama, crkvama i izviđačkim kolibama.

Vlasti su izdale upozorenje na pojavu leda u delovima Velsa, severne Engleske i istočne Škotske. Problemi sa snegom nisu zaobišli ni region. U Sloveniji je zbog snega od 180 santimetara kod Triglava došlo do obustave saobraćaja na putevima. Ukupno 17 vatrogasnih brigada poslato je da ukloni drveće koje je palo na puteve ali i na dalekovode, pa su pojedina domaćinstva na severoistoku Slovenije ostala bez struje.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar