Iznenada eruptirao vulkan u Indoneziji: Sela i gradovi prekriveni pepelom, planinari pronađeni mrtvi

Vulkan u zapadnoj Sumatri izbacio je velike stubove dima na visinu od preko 3.000 metara, a oblaci vrućeg pepela proširili su se kilometrima unaokolo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Nakon žestoke erupcije vulkana Maunt Marapi u Indoneziji pronađena su tela 11 planinara, a spasioci tragaju za još 22 osobe koje se vode kao nestale.

Vulkan u zapadnoj Sumatri izbacio je velike stubove dima na visinu od preko 3.000 metara, a oblaci vrućeg pepela proširili su se kilometrima unaokolo, prenosi AP navodeći da su okolna sela i obližnji gradovi prekriveni tonama vulkanskog pepela.

Oko 75 planinara krenulo je u subotu na ovu planinu visoku oko 2.900 metara kada je krenula erupcija i zarobila ih tokom uspona. Osmoro spašenih je u nedelju prebačeno u bolnice sa opekotinama, a jedan spašeni je imao slomljeni ekstremitet, rekao je Hari Agustijan, zvaničnik lokalne Agencije za potragu i spasavanje u Padangu, glavnom gradu provincije.

Načelnik Agencije za potragu i spasavanje Zapadne Sumatre Abdul Malik rekao je da su spasioci u ponedeljak ujutru pronašli 11 tela penjača dok su tragali za nestalima, kao i da su uspeli da spasu još tri planinara.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar