Žena sa gitarom: Napustila “Frajle” i krenula u solo karijeru, sad ima repertoar od Džeja do Olivera

Marija Mirković je glas iz bivše grupe Frajle i lice koje ste dobro upoznali kroz brojne hitove objavljene proteklih nekoliko godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/YouTube/K1 Televizija

Sjajna kantautorka Marija Mirković godinu je obeležila kreativnim zanosom i stvaranjem samostalnog autorskog opusa, a rezultat toga je istovremeno objavljivanje dva albuma – “Ja sam Marija” i “I to sam ja”.

Marija je u punom prestoničkom klubu na Dorćolu, a u društvu muzičara, prijatelja, saradnika i medija, održala koncertnu promociju oba abuma. Sa svojim bendom i uz podršku gudačkog kvarteta “Vorteks strings” Marija je osvojila sve prisutne, koji su sa oduševljenjem i spontanim aplauzima dali najveću potvrdu kvalitetu njenog izvođenja. Emocija kojom zrače njene pesme i glas su zaista nesvakidašnji užitak. Na repertoaru su se našle autorske pesme i obrade, a goste promocije je počastila i sa nekoliko pesama iznenađenja.

Na albumu “Ja sam Marija” se nalazi devet autorskih pesama, a Marija je publici već predstavila singlove “Ne pitam te ja za nju”, “Moja duša” i “Prezirem samoću”, a sa numerom “Požuri, požuri” je učestvovala i na Izboru za pesmu Evrovizije 2022. godine. Veliki doprinos konačnom zvuku albuma “Ja sam Marija” dali su: Branimir Mihaljević kao producent i aranžer, Alka Vuica, Nenad Ninčević, Rando Stipišić, Luka Mrduljaš i Hrvoje Domazet. Marija je izabrala mladost i iskustvo kako bi album dobio moderno ruho, ali i prepoznatljivi zvuk. Album ima pravi pop zvuk na koji publika uvek sjajno reaguje.
Drugi album “I to sam ja” je posebna poslastica za sve ljubitelje pop muzike, Marijinog rada i njenog predivnog glasa. Na tom albumu se nalaze obrade osam pesama za sva vremena. Marija je odabrala omiljene pesme Lepe Brene, Rođe Raičevića, Džeja, Magazina, Olivera Dragojevića i zajedno sa Filipom Gjudom napravila posebne aranžmane, koje su poznatim pesmama dale potpuno novu dimenziju i život.

“Album obrada ima vrlo zanimljiv koncept i vrhunske aranžmane. Za razliku od autorskog albuma, na ovom albumu sam samo u ulozi interpretatora, ali sam se vrlo ozbiljno spremala za svaku pesmu, jer takvi aranžmani iziskuju ozbiljnu interpretaciju. Pogodilo se da su oba albuma završena u isto vreme, pa sam odlučila publici dati sve što sam snimila.”, izjavila je Marija.

Marija Mirković je muzičku karijeru započela u sastavu The Frajle, za koje je napisala neke od njihovih najpoznatijih hitova. Protekli period Marija je obeležila i brojnim saradnjama posebno pišući za Alku Vujicu s kojom, kako je i najavila, stvara pozitivne i energične pesme u kojima se prepoznaju sve žene. Marija je kao autor započela saradnju sa raznim izvođačima, čije pesme ćemo imati prilike da čujemo u narednom periodu.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar