Ovo su TRI glavna DOKAZA protiv oca dečaka osumnjičenog za masakr u Ribnikaru

Podignuta optužnica napisana je na 267 strana, dok samo uvodni deo, u kom su opisana krivična dela koja su izvršena, ima 14 strana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Optužnica protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka K.K. (13) koji je osumnjičen za masakr u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, podignita je 10. oktobra, a juče je potvrđena i njemu se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, te mu preti 12 godina zatvora. Optužnica protiv oca zasniva se na 3 ključna dokaza, a to su da je vodio sina u streljanu, obučavao ga da puca i neobezbeđeno držao pištolje.

U međuvremenu, u javnosti se pojavila i fotografija na kojoj se vidi osumnjičeni dečak kako pozira u streljani sa vazdušnom puškom marke “diana”, model “460 magnum” kalibra 4,5 milimetra, sa montiranim optičkim nišanom. Ona bi takođe mogla da bude upotrebljena kao dokaz, ali pre svega protiv vlasnika streljane u kojoj se dečak obučavao.

Podsetimo, podignuta optužnica napisana je na 267 strana, dok samo uvodni deo, u kom su opisana krivična dela koja su izvršena, ima 14 strana.

On je u periodu od godinu dana pre masakra u školi obučavao sina da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem i pripadajućom municijom i omogućio je sinu da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir i kako da stoji i diše prilikom korišćenja oružja.

Kecmanović je takođe čuvao oružje na nepropisan način – pištolje sa šest okvira i municijom držao je u dva plastična kofera za prenošenje oružja umesto u metalnom sefu sa ključem.

Kofer u kom je bilo oružje i okvir je imao katanac sa šifrom, a drugi je bio bez katanca i u njemu je bila municija. Omogućio je detetu da dođa do dva pištolja za koje ga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu. Ta obuka trajala je godinu dana, te ne treba da čudi da je trinaestogodišnji dečak bio tako dobar strelac.

On ga je, kako se sumnja, u tri navrata vodio u Streljački klub “Partizan Practical Shooting”, i u otvoreni prostor u Etno selo Gostoljublje u Mionici, uprkos činjenici da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovom uzrastu.

Vladimir Kecmanović je svog sina najpre godinu dana pre 3. maja 2023. godine, u pomenutom Streljačkom klubu obučavao da rukuje vazdušnim oružjem, da gađa mete u obliku koncentričnih krugova, kako da stoji i diše, nakon čega je odobrio obuku za gađanje iz vatrenog oružja – pištolja marke “Glok”.

Dva do tri meseca kasnije u istom streljačkom klubu Vladimir K. je sina obučavao da rukuje, puni okvir i gađa u siluete ljudi iz pištolja marke “Češka zbrojevka”, da bi ga 12. novembra 2022. godine odveo u Etno selo Gostoljublje, gde je dečak pucao iz vazdušnog pištolja u koncentrične krugove.

Potom je 11. aprila ove godine ponovo dete odveo u isti streljački klub gde je pucalo u mete iz vatrenog oružja, i to pištolja marki “Češka zbrojevka” i “Ruger”, za koje on poseduje odobrenje nadležnog organa za nabavljanje i držanje.

Njegov sin je 24. aprila pronašao pomenuto vatreno oružje u koferima koji su se nalazili u jednom rancu crne boje.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar