Istraživanje pokazalo: Psi su kao DECA, nikada neće prići LOŠEM ČOVEKU!

Ako vaš ljubimac nekoga ne voli, sada znate i zbog čega je to tako

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Studija jednog japanskog Univerziteta je pokazala da psi imaju sposobnost da analiziraju koliko je osoba pouzdana.

Psi su kao pravi detektivi, mogu da osete da li osobi treba verovati, ili ne i da li neko ima loše namere, ali prepoznaju i one koji se prema njihovim vlasnicima ili prema drugim ljudima ne ponašaju prijateljski, ljubazno i pristojno.

Naučnik Akiko Takaoka, sa japanskog Univerziteta je otkrio da psi procenjuju ljude na isti način kao i deca, posmatrajući i uviđajući veze među ljudima. Tu bi mogao da leži i odgovor na pitanje zašto pas na neke ljude reaguje pozitivno, dok mu se neki ni najmanje ne dopadaju.

Foto/Pixabay.com

Prema rečima stručnjaka, psi posmatraju odnose među ljudima, način komunikacije i ophođenje, a zatim te informacije koriste da formiraju mišljenje o njima. Potpuno je očekivano da će pas, ako ntko odbije da pomogne vlasniku, ili mu se drsko obrati, tu osobu ubuduće da ignoriše. Na isti način se ponašaju i deca, pokazalo je istraživanje na Institutu “Max Planck”.

Foto/Pixabay.com

“Pažnja pasa nije usmerena samo na vlasnike, već na sve ljude koji su u njihovom okruženju, sa posebnim naglaskom na to kako se oni ponašaju prema članovima njihove ljudske porodice. Pre će prići osobama koje su prijateljski nastrojene, nežne i nasmejane. Psi će ući u interakciju i sa potpuno neutralnim osobama, ali će jasno pokazati nesimpatije samo prema onima koji njihovom vlasniku odbiju da pomognu, ili ga na neki drugi način ugroze. Baš kao i deca, i psi očekuju da su ljudi dobri, pažljivi i od pomoći”, rekao je naučnik Akiko Takaoka.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

LJUBAV koja je nezamenljiva: Pogledajte kako ova MAJKA brine o svojim MAČIĆIMA (VIDEO)

Slađeg lopova sigurno niste videli! Mačak Elmo ima vrlo neobičan hobi (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar