Plenković u Granadi besomučno napadao Srbiju zbog Kosmeta: Orban ukazao na pravog krivca

Predsednik hrvatske vlade je prednjačio u napadima na Srbiju označavajući je kao krivca za "terorističku akciju" u Banjskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Pixsell printscreen

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je na sednici Evropskog saveta u Granadi optužio ni manje ni više nego Beograd za tragične sukobe na severu Kosmeta. On je još jednom pozvao evropske zvaničnike da se Srbiji uvedu sankcije, nezvanično saznaje Alo.

Kako se navodi, predsednik hrvatske vlade je prednjačio u napadima na Srbiju označavajući je kao krivca za “terorističku akciju” u Banjskoj, ni ne pomenuvši da je tome prethodio višemesečni teror Kurtijevog režima nad našim narodom u južnoj pokrajini.

Tako je Plenković samo dodao kap u prepunu čašu susedske antisrpske politike koju zastupa Zagreb, iako izvori pomenutog lista ne isključuju mogućnost da je instrukcije za ovakav napad dobio od Nemačke, čiji je ambasador u Prištini dejstvo u Banjskoj okarakterisao kao “agresiju”.

Nasuprot hrvatskom premijeru, mađarski premijer Viktor Orban otvoreno je branio srpsku stranu.

On je ukazao na to da je za krvavi obračun na severu KiM glavni krivac Aljbin Kurti i pozvao je evropske kolege da uvide kako se Priština ponaša. Naveo je takođe da naši sunarodnici na KiM već dve godine pate i trpe provokacije. Ponovio je da bez Srbije nema stabilnosti na Balkanu.

Šef evropske diplomatije Jozep Borelj, kako tvrde izvori, faktografski je naveo sve ono što su o događajima u Banjskoj navele obe strane.Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar