Bajden zbunio ceo svet: Zašto tu stavlja ruku dok Netanjahu govori? (VIDEO)

Osamdesetogodišnji Bajden, inače katolik, napravio je upadljiv gest rukom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube/New York Post

Predsednik SAD Džo Bajden iznenada se prekrstio u sredu tokom sastanka u četiri oka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

– Mi smo prijatelji, proverio sam, preko 40 godina – rekao je Netanjahu, što je navelo Bajdena da se prekrsti u mogućoj šali o svojim godinama.

Osamdesetogodišnji Bajden, inače katolik, napravio je upadljiv gest rukom – desnom rukom dodirnuo čelo, stomak i oblast leve i desnu stranu grudi, dok je jevrejski vođa počeo da govori, do detalja je “secirao” Bajednov gest Njujork post.

Međutim, predsednik SAD nije objasnio svoj postupak, a Bela kuća nije odgovorila na zahtev za komentar.

Bajden je imao hladne odnose sa Netanjahuom, političkim konzervativcem koji je blisko sarađivao sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom i uporno je kritikovao predloge svog kolege da ograniči sposobnost izraelskog sudskog sistema da preispita postupke vlade.

Bajden i Netanjahu su u sredu rekli da se nadaju da će posredovati u uspostavljanju diplomatskih odnosa između Saudijske Arabije i Izraela – na osnovu Abrahamovog sporazuma Trampove administracije sa drugim arapskim zemljama.Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar