Upozoravao je vozače na RADAR, a sada policija duguje njemu 50.000 hiljada: Grdno su se preračunali

Protiv policajaca je nakon interne istrage pokrenut disciplinski postupak, a čoveku će biti isplaćena ogromna odšteta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wirestock

Policija američke države Delaver mora da isplati 50.000 dolara muškarcu koji je pokrenuo federalnu tužbu nakon što su policijski službenici ugrozili njegovo pravo da upozorava vozače na radar.

Reč je o Džonatanu Gesfordu (54), koji tvrdi da je policija postupila nezakonito kada je intervenisala dok je stajao pored puta i držao karton na kojem je pisalo “Ispred je radar”. Nakon žestoke rasprave, policajci su Gesfordu oduzeli karton s natpisom te su ga potom pustili, a on im je prilikom odlaska iz svog Subaru Forestera pokazao srednji prst.

Međutim, policija je krenula za njim i zaustavila ga zbog “neprikladnih gestikulacija”, ali kamera postavljena u policijskom automobilu je snimila razgovor između policajaca koji dokazuje da su znali da nemaju osnova za kaznu.

– Nemamo osnovu da mu napišemo kaznu, biće odbačena – rekao je jedan od policajaca.

U pokušaju da dostigne Gesforda, policajac je vozio brzinom od 100 mph (više od 160 km/h) u zoni ograničenja od 55 mph (više od 88 km/h). Zatim su policijski službenici pretili Gesfordu da će ga optužiti za opiranje hapšenju, te pokušavali da ga uplaše govoreći da će odvući njegov automobil i pozvati socijalnu službu da dođe po njegovog sina koji je bio s njim u automobilu.

– To nije pretnja, nego obećanje – izjavio je policajac.

Optužbe protiv Gesforda su očekivano odbačene, ali je on je odlučio da ode korak dalje te je tužio policiju Delavera tvrdeći da su ga policijski službenici sprečili u zakonitom i mirnom protestu. Tužba je pokrenuta u fabruaru ove godine iako se incident dogodio u martu 2022.

Protiv policajaca je nakon interne istrage pokrenut disciplinski postupak, a Gesfordu će biti isplaćena odšteta od 50.000 dolara.Izvor: Alo, Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar