(UŽIVO) Vučić na Paliću: Predsednik obilazi završne radove na izgradnji akva parka (VIDEO)

Pitao je decu šta bi posebno voleli da imaju u renoviranoj školi. Dobio je odgovor "sat", što ga je nasmejalo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Subotici, Paliću i Lovćencu. Nakon posete Lovćencu, Vučić je stigao u Suboticu, gde prisustvuje svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana Subotice, a ovom prilikom biće mu uručena povelja počasnog građanina.

Odgovori na pitanja

O izjavama poslanice SSP Mile Popović, a tiče se njegove posete školi „Svetislav Golubović Mitraljeta“ predsednik kaže:

– Mi obnavljamo škole, u svakom mestu, opštini. Reč je o ogromnom novcu, svi građevinski materijali su poskupeli, radna snaga je poskupela. Šta vi hoćete od nas? Da ljudi koji imaju mašine, ljude, da oni ne treba da rade. To je narodni put. Samo gledate da budete zlonamerni. Vi nemati nikoga ko je radio. Gde su to neki put uradili, koju prugu, bolnicu…Možete svi da me gledate u čudu, ali nemate bolnice, kliničkog centra koji su uradili. Uredili smo javne finansije, donosili smo teške odluke. Oni ništa, sede, gledaju u nebo, hvala bogu ne rade ništa, brčkaju se… Kod nas u Srbiji sve mora da bude negativno. Šta mi hoćemo od svoje zemlje? O putevima i prugama da ne govorim. Kada je to bilo moguće? Ali najbolje je nikom nikada ne priznati da je nešto negde uradio. Plate i penzije najveće u istoriji zemlje. Je li ovo istina? Koga briga – nikog. Ponosan sam na ovo, kada vidim ove ljude koji hoće da rade za svoju zemlju. Neće Srbi to da primete, tako i naši političari. Ne valja mi put, a nisi ni bio da vidiš.

O protestima opozicije, Vučić kaže:

– Mi se bavimo radom i napretkom, ne bavim se bilo kakvim protestima. Demokratija je najbolji oblik političkog režima, ne mogu da se mešama u to. Od početka nisam razumeo smisao.

Predsednik na Paliću – obilazi završne radove na izgradnji akva parka

Predsednik je stigao na Palić, gde obilazi završne radove na izgradnji akva parka “Palić” za koji je planirano da radi 12 meseci, a unutar koga će postojati spa, velnes centar, kao i zatvoreni bazeni.

U okviru akva-parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode).

– Da pozovemo svu decu iz Srbije i Mađarske da se spuštaju, a mi ćemo da gledamo i uživamo – kazao je Vučić.

– Velike smo mi pare ovde dali, 15 miliona evra. Ovde imate i zološki vrt, vinarije, salaše, možda nam malo fali hotela – dodao je predsednik.

– Mnogo toga smo ovde na severu Srbije uradili, ali posebno hoću da se zahvalim Ištvanu Pastoru, na trudu, energiji, posvećenosti. Ovo je za decu bukvalno kao raj na zemlji. verujem da ćemo još nekim sadržajima biti konkurentni na evropskom tržištu – kaže Vučić.

U okviru akva-parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode).

Dečji bazen biće površine od više od 700 kvadrata, a bazeni sa kompleksima tobogana površine od oko 160 kvadrata.

Zatvoreni deo velnes i spa centra će zauzimati površinu od više od 3.000 kvadratnih metara, gde će pored bazena biti prateći sadržaj u vidu sauna, tapidarijuma, modernih salona za ulepšavanje, negu i uživanje, restorana sa kafe barom, info pultom i svim drugim pratećim elementima koji čine objekat ove namene.

Vučiću uručena povelja počasnog građanina

Predsedniku Vučiću uručena je povelja počasnog građanina Subotice za “istaknuto i trajno delo”.

Uz kratak osvrt na predsednikovu biografiju, ističe se: “Vučić je doprineo podizanju ugleda Subotice. Itekako je doprineo razvoju Subotice i Severno-bačkog regiona”.

Povelju mu je uručio gradonačelnik Bakić.

Vučić stigao u Suboticu

Predsednik Vučić stigao je u Suboticu, gde prisustvuje svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana Subotice.

Predsedniku će u okviru svečanosti biti uručena povelja počasnog građanina.

Gradonačelnik Bakić obratio se prisutnima.

– Danas imamo jedinstvenu sednicu istorijskog karaktera, danas najveće priznanje dodeljujemo jednom predsedniku Republike. I to kakvom. Po mom ličnom uverenju, koji deli većina građana, jedan od najmudrijih lidera kojih je ikada Srbija imala u istoriji, ima ga još uvek i imaće ga još dugo. Stojim pred prepunom salom sa ogromnim ponosom, što sam dobio priliku da budem deo tima na čelu sa Vučićem. Osećam ponos jer smo uradili velike stvari za ovaj grad. Mnogo se uradilo u prethodnom periodu, zahvaljujući ogromnoj podršci u prvom redu predsednika Vučića. Zahvalnost Vladi Srbije, na čelu sa Anom Brnabić, i Pokrajinskoj vladi, na čelu sa Igorom Mirovićem. Vama predsedniče, čestitam od srca na dobijenom najvećem priznanju od Grada Subotice i želim vam dug život i dobro zdravlje. Da nastavite da nas vodite putem mira, stabilnosti i ekonomskog napretka. Kako vi volite da kažete, na kraju će Srbija pobediti. Dragi sugrađani, srećan nam Dan Subotice – kazao je Bakić.

Vučića je u Subotici dočekao gradonačelnik Stevan Bakić.

Predsednika su sačekali građani, koji su hteli da se fotografišu sa njim.

Vučić u školi “Vuk Karadžić”

Vučić je, na početku posete, u Lovćencu prisustvovao uručivanju uređaja najnovije tehnologije – Huawei IdeaHub table Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

On se putem nove tehnologije – modernih tabli, uključio u škole u Varvarinu, Krupnju, Pančevu, Negotinu, Petrovcu i Merošini. Porazgovarao je sa đacima i profesorima.

– Super je ovo izgledalo, imamo u 150 škola u Srbiji – prokomentarisao je predsednik.

Pitao je decu šta bi posebno voleli da imaju u renoviranoj školi. Dobio je odgovor “sat”, što ga je nasmejalo. Zanimalo ga je i koji predmet učenici najviše vole…

Vučić je od dece dobio na poklon košarkašku loptu, koja će, kako kaže biti taman za njegovog mlađeg sina.

U kratkom razgovoru sa malom Unom, koja trenira karate, devojčica mu je obećala da će uvek da pobeđuje.

Pokloni za predsednika

Vučić je na poklon dobio sliku sa motivima Lovćenca, vino i rakiju višnjevaču.

Vučić stigao u Lovćenac

Predsednik je stigao u Lovćenac, poželeo je deci srećan početak školske godine.

– Doneli smo odluku da odredimo kompletnu rekonstrukciju škole i uložimo veliki novac, sve ono što se poslednjih 50 godina nije uradilo – kazao je Vučić.

– Od danas su plate medicinskim sestrama i prosvetnim radnicima veće za 5, 5 posto – rekao je Vučić i dodao da sledi najveće povećanje minimalne zarade i da će minimalna zarada biti preko 400 evra.

– Ne smemo da stanemo, moramo da se razvijamo… Važno je da čuvamo mir za našu decu, da majke budu sigurne da će im deca biti bezbedna. Da razmišljamo kako da radimo i zaradimo više. Hoću da vam se zahvalim zato što ste razumeli državu i kada je državi teško. Hvala zato što vodite računa o svojoj državi, a država će pokušati vas da sluša – izjavio je predsednik Vučić.

Narod u Lovćencu čeka predsednika

Građani su se u Lovćencu okupili ispred škole, gde čekaju predsednika. Među okupljenima je dosta dece.

Povelja počasnog građanina

Predsedniku će u Subotici biti uručena povelja počasnog građanina, na svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana grada Subotice.

Na kraju će Vučić obići novoizgrađeni Akva park na Paliću.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar