Ispitivanjem svedoka oštećenih nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića

U postupku do sad su svedočili članovi grupe, koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju svoja saznanja o delima koja je grupa počinila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka oštećenih nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Suđenje grupi je zakazano i za utorak, kada je predvođeno saslušanje supruge i sestre ubijenog Milana Ljepoje, u četvrtak bi trebalo da svedoče supruga ubijenog Zdravka Radojevića i sestra ubijenog Nikole Mitića, dok bi u petak trebalo da svedoče majka i supruga Gorana Mihajlovića.

U postupku do sad su svedočili članovi grupe, koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju svoja saznanja o delima koja je grupa počinila.

Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin nagodili su se na kazne zatvora od 18, 14 i 15 godina.

Na prethodnom suđenju 28. juna, Belivuk, Nebojša Janković i Nemanja Đurić otkazali su punomoćje braniocima, zbog čega je suđenje bilo odloženo i oni su sad dobili advokate po službenoj dužnosti.

Danas je saslušana oštećena supruga ubijenog Gorana Veličkovića, sa kojim ima dvoje dece, koja je ispričala da je 3. avgusta 2020. godine svog supruga kolima ostavila u Višegradskoj ulici da se nađe sa drugarom, gde ga je pitala kako će kući a on joj je odgovorio da će ga neko dovesti ili će doći taksijem.

Pošto se nije vratio kući, ona kontaktirala njegovog druga da mu piše preko aplikacije “Sky”, što je on i učinio. Pošto su odgovori bili čudni, drug je pitao Veličkovića šta mu je kupio za rođendan, na šta mu je sa Veličkovićevog telefona stigla poruka “dobićeš ti paket ispod belog bmv-a”.

Tog dana kada je nestao, Veličković je prema rečima njegove supruge, rekao da ide da se vidi sa muškarcem čiji je nadimak “Fabula”. Odgovarajući na pitanja sudije, Jelena V. je rekla da njen suprug njoj nikad nije rekao da mu je neko pretio. Jelena V. je navela da se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko-pravni zahtev.

Njoj su posle svedočenja pitanja postavljali Belivuk i Miljković.

Ljubomora motiv ubistva?

Na današnjem suđenju svedočio je i otac ubijenog Lazara Vukićevića, Milorad V, koji je ispričao da su pripadnici te grupe pretili i ranije njegovom sinu da će ga ubiti, kao i jednu devojku i članove njegove porodice.

Milorad V. je kao moguć motiv ubistva njegovog sina naveo ljubomoru, jer je Miljkovićeva supruga bila prva Lazarova ljubav.

Napomenuo je da je ona imala istetovirano njegovo ime i srce na ruci.

Vukićević je, kako je naveo njegov otac, imao firme po inostranstvu i bavio se legalnim poslovima, i govorio je više jezika.

On se pridružio krivičnom gonjenju optuženih, a kada je upitan za imovinsko-pravni zahtev, rekao je da će odrediti u kom iznosu ističe taj zahtev kada se pronađu “milioni koje je ova grupa sakrila”.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar