Ovo je za rubriku VEROVALI ILI NE: Meksikancu pucali u glavu, meci se odbili o njegovu lobanju!

Pošto je zadobio jedino manje telesne povrede, Francisko je uspeo da upozori neke obližnje čuvare koji su brzo uhvatili napadače

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Čovek, koga su meksički mediji potpisali samo imenom Francisko, šetao je 2. avgusta ove godine ulicama kvarta Gustavo A. Madero u Meksiko Sitiju. U jednom trenutku mu je prišao čovek identifikovan kao Karlos N. koji ga je upucao u glavu u blizina dva puta.

Razlozi napada još nisu otkriveni, ali ono na šta se većina naslova fokusira je čudesan ishod pucnjave. Umesto da prođu kroz Franciskovu glavu, hici su se odbili od njegove lobanje, ostavljajući žrtvu sa manjim ranama na površini glave!

Teško je tačno objasniti kako je Francisko preživeo napad, ali prema nekim izvorima, to je bila čudesna kombinacija nekoliko faktora.

Pre svega, čini se da su meci koje su napadači koristili bili zaista stari, a barut neobično vlažan.

Ovo u kombinaciji sa činjenicom da je pištolj bio zaista malog kalibra i da je imao veoma kratku cev, što je uticalo na brzinu i ukupnu probojnu snagu metaka i to da su se samo odbili od njegove lobanje.

Pošto je zadobio jedino manje telesne povrede, Francisko je uspeo da upozori neke obližnje čuvare koji su brzo uhvatili napadače. Za sada, razlozi napada ostaju misterija, ali sredovečni Meksikanac sebe može smatrati izuzetno srećnim.

BONUS VIDEO:Izvor: zanimljivostidana.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar