Studentkinju Azru iz Brčkog IZRUČUJU SRBIJI: Pomagala momku u skrivanju ubica Ranka Eskobara

Marko Pjanović je posle hapšenja ispričao da je nalog za ubistvo Radoševića izdao čovek koji je dao nalog i za ubistvo Luke Žižića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Studentkinja iz Brčkog Azra Šabanović (22), koja je osumnjičena za učestvovanje u ubistvu Ranka Radoševića (54), poznatijeg kao Ranko Eskobar, biće uskoro izručena Srbiji pošto su za to ispunjene sve zakonske pretpostavke.

Radošević je ubijen 9. marta ove godine na bezinskohj pumpi u beogradskom naselju Rušanj. Kako se veruje, bio je visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana” i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelu ove kriminalne organizacije zamenio dotadašnjeg neprikosnovenog vođu Jovana Vukotića, ubijenog 8. septembra prošle godine u Istanbulu u Turskoj.

Azra se tereti da je zajedno sa svojim dečkom, uhapšenim Markom Pjanovićem iz Bijeljine koji je navodno prevozio ubice, bila u Beogradu u vreme zločina i pomagala im. Pjanović je, inače, važio za vođu “grobara” u Brčkom. Ona je uhapšena 14. marta u Sarajevu, po međunarodnoj poternici Srbije, pet dana posle ubistva Radoševića.

Kao direktni egzekutori ubistva na benzinskoj pumpi označeni su i uhapšeni Stefan Zlatanović iz Lebana i Luka Vučetić iz Kraljeva. Likvidaciju Radoševića snimile su kamere, a na snimku se vide njih dvojica sa hirurškim maskama preko lica. Sa njima je uhapšena i jedna maloletna devojka.

Kada su ugledali Radoševića na parkingu benzinske stanice u Rušnju, obojica su izvadili pištolje i ispalii više metaka u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Ranko Eskobar je pobegao unutra, a za njim je ušao osumnjičeni Zlatanović i ispalio mu nekoliko hitaca u leđa, usled čega je žrtva pala na pod.

Istragom je utvrđeno da je Radošević, koji je imao auto-plac za prodaju automobila, namamljen na sastanak. Osumnjičeni su sa njim dogovorili kupovinu automobila, a kobnog jutra su mu rekli da će doći na pumpu da pogledaju vozilo. Umesto toga, usledila je egzekucija.

Marko Pjanović je posle hapšenja ispričao da je nalog za ubistvo Radoševića izdao čovek koji je dao nalog i za ubistvo Luke Žižića u Novom Beogradu. Osumnjičena Azra je, kako se sumnja, četiri dana pre ubistva Radoševića na jednoj Fejsbuk stranici tražila stan u Beogradu uz određene uslove i cenu koja bi joj navodno najviše odgovarala.

“Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cena bi bila do 400 evra”, napisala je Azra.

Upravo ovaj status je jedan od dokaza da je u vreme likvidacije Ranka Eskobara boravila u Beogradu.Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar