MAJSTORIJA MAGIKA NIJE ZABORAVLJENA: Gol Kataija u Top 10 Lige Evrope (VIDEO)

Liga Evrope je na kraju takmičarske 2022/2023. godine objavila listu Top 10 najlepših pogodaka, a fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai je zauzeo osmu poziciju za gol koji je postigao Trabzonsporu na Marakani u okviru petog gola grupne faze.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/FK Crvena zvezda

Zvezdin mađioničar u kopačkama je sezonu 2022/23 završio kao najbolji strelac crveno-belih u svim takmičenjima, te mu se smeši nagrada „Bora Kostić“ koja se dodeljuje tradicionalno najefikasnijem igraču Zvezde. Međutim, pored brojnih priznanja koje je već zadužio, ime Aleksandra Kataija se našlo među najboljim igračima evropskih timovima koji su nastupali u Ligi Evrope.

Naime, crveno-bela desetka se našla na listi igrača koji su postigli deset najboljih golova u okviru Lige Evrope u kompletnoj takmičarskoj sezoni.

Pogodak jednog od najboljih strelaca Crvene zvezde u klupskoj istoriji se može nazvati majstorijom, jer je Katai zahvaljujući spektakularnom golu protiv Trabzonspora na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru grupne faze istog takmičenja i došao na pomenutu Top 10 listu.

Na asistenciju Osmana Bukarija u 37. minutu susreta, Katai je poslao neodbranjiv udarac u same raklje gola, te je „skinuvši paučinu“ gola predstavnika Turske doveo Zvezdu do prednosti. Udarac sa ivice šesnaesterca je bio snažan i izrazito precizan, a lopta je imala sjajnu putanju propraćenu unutrašnjim felšom.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar