STIŽE PODRŠKA I IZ BARSELONE! Mirotić uz Novaka i Kosovo: UVEK SA SRPSKIM NARODOM (FOTO)

Novak Đoković je pokrenuo lavinu. Srbin više nije mogao da ćuti, pa je Zapadu pred očima sasuo istinu koju oni ne žele da prihvate "Kosovo je srce Srbije".

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Eurohoops

Napisao je najbolji teniser sveta parolu koja je zabolela sve na kameri posle meča prvog kola Rolan Garosa. A kad su očekivali da će Đoković da se smiri na konferenciji za medije i da spusti loptu, on je bio još žešći.

– Nisam političar i nemam namere da ulazim u političke teme, boli me kao Srbina kada vidim šta se dešava na Kosovu, kako su naši ljudi proterani. Osećam odgovornost kao javna ličnost, kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, imam dodatnu odgovornost. Ne znam šta budućnost donosi za Srbiju i Kosovo, ali je bitnije pokazati slogu. Bilo je dosta primedbi internacionalnih novinara, nemam zadrške, opet bih to ponovio, možda će me kazniti – rekao je Đoković.

Zatim je još jednom poručio da se saoseća sa svima.

Printscreen instagram

– Ja sam protiv ratova, konflikta, imam saosećanje za sve ljude. Ova situacija sa Kosovom je presedan po internacionalnom pravu, znamo rezoluciju 1244, u situaciji smo koja je nezavidna. Kosovo je naše uporište, središte, najveća bitka se tu desila, manastiri su tamo, mnogo razloga ima zbog kojih sam to napisao – dodao je Novak posle meča.

Njegova poruka dotakla je i Nikolu Mirotića, košarkaš Barselone poznat po humanitarnom radu i tome što je mnogo pomagao decu i ugrožene sa Kosova i dao doprinos na očuvanja manastira i srpske kulturne baštine je pokazao još jednom da je uz srpski narod.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar