Neverovatan TRIK Kim Kardašijan: Iznenadiće vas gde stavlja pirinčanu vodu

Ovaj trik ima mnogostrane koristi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot Instagram

Pirinčana voda je poznata kao dobar način da kosa bude bujnija, jača i lepša. Korišćenjem ove vode kosa će biti mekša, a dobra je i protiv peruti.

Možete je koristiti i i kao prirodni balzam za lakše raščešljavanje. Inače, pirinčana voda odjednom je postala popularna zahvaljujući i starleti Kim Kardašijan koja je upravo ovo korisitila kako bi došla do kose iz snova. Možete je koristiti samostalno tako što ćete je napraviti od vode i pirinča, procediti sutradan i isprati kosu nakon šamponiranja i balzama.

Takođe, možete zatvoriti teglu, promućkati par minuta i time isprati kosu. Ipak, mnogo je bolje da stoji voda sa pirinčem jedan dan.

Priprema:

U veliku teglu sipajte pirinač tri prsta, tako ćete najbolje odrediti koliko vam treba. Sipajte vodu u teglu skoro do vrha, ostavite malo prostora da ne bude prepuna.

Retka i masna kosa

Kako biste napravili jače i bolje sredstvo, nećemo koristiti samo pirinčanu vodu već i lovorov list i karanfilić. U vodu ubacite nekoliko lovorovog lista i karanfilić. Zatvorite i promućkajte. Odmah ćete videti kako je voda pobelela. Ostavite jedan dan.

Uzmi crni ili ljubičasti luk. Izrendajte ga. Vodu sa pirinčem procedite. Luk takođe stavite u cediljku i procedite. Dobro pritisnite kako bi sok izašao. Za dalji korak potrebno vam je maslinovo, ricinusovo ili kokosovo ulje. Ako ste trudne, možete koristiti maslinovo. Sipajte jednu veliku kašiku.

Za kraj potrebna vam je bočica sa raspršivačem. Prskajte teme glave i ostatak kose, zatim masirajte dva minuta da podstaknete cirkulaciju. Nakon toga umotajte glavu u providnu foliju, a potom i u peškir. Ostavite da deluje sat vremena.

Zatim normalno operite kosu, a ovo možete koristiti dva do tri puta nedeljno.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar