Veliki problemi za građane Valjeva traju već godinama: Svi se pitaju jednu stvar

Valjevo je grad u kom živi 82.500 ljudi, međutim oni već godinama nemaju dežurnu apoteku, što stvara veliki problem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Valjevo, grad na čijoj teritoriji prema poslednjem popisu živi oko 82.500 ljudi, nema dežurnu apoteku!

Iako je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković još 2020. godine rekao da lokalna samouprava traži rešenje i da će Grad vrlo brzo “izaći” sa predlogom, problem dežurne apoteke još uvek nije rešen.

Krajem decembra prošle godine, Grad Valjevo je objavio javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Valjeva, Osečine i Ljiga. Međutim, pošto nije bilo zainteresovanih, na poslednjoj sednici Skupštine grada je saopšteno da se odustalo od koncesije za sedam objekata apotekarske delatnosti.

– Usvojena je odluka o stavljanju van snage Odluke o usvajanju predloga koncesionog akta za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji grada Valjeva i opština Osečina i Ljig. Na osnovu navedene odluke, raspisan je Javni poziv, a kako do dana označenog za dostavljanje i otvaranje ponuda nije pristigla nijedna ponuda, predloženo je donošenje ove odluke – objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Valjeva.

Mnogobrojni odbornici ukazali su na to da je Valjevu neophodna dežurna apoteka, kako građani posle 23 časa ne bi morali da odlaze u okolne gradove da bi kupili potreban lek.

– Građanima je neophodna dežurna apoteka. Građani uglavnom od nas traže odgovore na pitanja o dežurnoj apoteci, ali mi kao Dom zdravlja, Zdravstveni centar, nemamo nikakve veze sa Apotekarskom ustanovom – rekla je odbornica u Skupštini grada dr Branka Antić, koja je predložila da lokalna samouprava izda u zakup postojeće objekte i da od tog novca plati noćni rad za apoteku pri Domu zdravlja, ukoliko je to pravno moguće.

Sada je na potezu ponovo gradsko rukovodstvo od kojih građani već godinama očekuju da reši problem dežurne apoteke.Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar