BOL I TUGA NE PRESTAJU: Spasovdan u znaku molitve za mir

Litija će beogradskim ulicama krenuti 25. maja u 19 časova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/@porfirije_patrijarh

Srpska pravoslavna crkva saopštila je danas da će ove godine Spasovdan, slava Beograda, zbog stradanja i gubitka života mladih ljudi u gradskim opštinama Vračar i Mladenovac i zbog bola i tuge za nevino postradalima, biti u znaku reči vladike žičkog i ohridskog Nikolaja – “molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima”.

Na čelu litije, koja će gradskim ulicama, od Vaznesenjskog do Svetosavskog sabornog hrama krenuti 25. maja u 19 sati, biće kivot sa moštima vladike Nikolaja, koji će izuzetno, radi utehe vernog naroda u ovim teškim danima, biti donet iz manastira Lelić kod Valjeva.

U saopštenju se dodaje da će 24. maja mošti vladike Nikolaja biće prenete u valjevski Saborni hram, odakle će, posle molebna, krenuti ka Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, gde će biti dočekan u večernjim časovima, pred praznično bdenje.

U Vaznesenjskom hramu mošti će biti i na sam dan praznika, da bi u večernjim časovima u svečanoj Spasovdanskoj litiji bile prenete do Hrama Svetog Save, gde će patrijarh srpski Porfirije služiti moleban i obratiti se narodu, dodaje se u saopštenju.



Izvor: FoNet

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar