KAKO SKINUTI FLEKE sa osetljive odeće? Sipajte ovo i samo gledajte kako fleka odlazi u zaborav (VIDEO)

Iznenadićete se, i mi smo, ali ovo je najsavršeniji način za uklanjanje fleka sa osetljivih tkanina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/congerdesign

Svakome od nas se dogodi da u nekoj situaciji slučajno napravi fleke na  komadima garderobe koja je osetljiva.

Odeća koja mora da se pere na programu za osetljiv veš i na niskim temperaturama (20-30 stepeni) delikatna je i komplikovana za održavanje. Još ako je i neka “teška” fleka u pitanju, moramo biti pažljivi sa tim kako, koliko i kojeg sredstva sipamo za otklanjanje fleka. Često se dogodi da se i sama tkanina ošteti, ili ako stavimo nedovoljno sredstva pomoću kojeg pokušavamo fleku da otklonimo – da to ne uspemo, nego fleka ostane na istom mestu, “ne mrdne” sa tkanine.

Zato, kad smo otkrili trik za bezbolno i savršeno otklanjanje fleka sa osetljivih komada odeće, shvatili smo da moramo da ga podelimo sa vama.

Mi smo bili sumnjičavi, da li ovaj trik zaista funkcioniše, ali kad smo isprobali i uverili se, možemo da vam kažemo da je neočekivano delotvoran.

Ne, nisu u pitanju nikakva skupa, posebna, specijalna sredstva za uklanjanje fleka, već je u pitanju nešto što vam neće pasti ni na kraj pameti.

Ukoliko u kuhinji imate mašinu za sudove, onda verovatno već imate i to “magično” sredstvo protiv fleka na osetljivoj odeći. Verovali ili ne, reč je o tečnosti za sjaj posuđa. Da, to je ona, obično plavičaste boje tečnost, koju sipamo povremeno u posebnu pregradicu u mašinama za sudove.

Evo šta tačno treba da uradite da bi uspešno otklonili fleku sa vašeg osetljivog komada garderobe:

– Direktno na fleku na odeći sipajte malo tečnosti za sjaj za mašinsko pranje posuđa

– Kada sipate sjaj na fleku, malo istrljate to mesto na tkanini

– Zatim ubacite dotični komad garderobe u mašinu sa veš i operite je na temperaturi od 30 stepeni (koristite program za pranje i temperaturu prema preporuci na etiketi garderobe)

– Nakon pranja izvadite oprani komad i fleke više nema!

– Stavite da se suši na vazduhu (sve osetljive tkanine moraju da se suše prirodno, na vazduhu, nikako u mašini za sušenje), zatim se zadovoljno nasmešite i kažite sebi “Bravo, fleka je rešena!”

– Napišete nam komentar ispod ovog teksta i recite nam svoje utiske o ovom triku za skidanje fleka sa osetljive odeće

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mamazapet | Natalija Todorović (@mamazapet)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar