Nemačka proteruje 30 ruskih diplomata: Odnosi dve velike zemlje sve gori

Nemačke vlasti su odlučile o još jednom masovnom protjerivanju službenika ruskih diplomatskih misija u Nemačkoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/ Hindustan Times

Nemačke vlasti su se odlučile na masovno proterivanje ruskih diplomata, čime Berlin vodi politiku uništavanja čitavog niza rusko-nemačkih odnosa. Ovo je u subotu TASS-u saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke nije potvrdilo izveštaje o navodnom proterivanju 30 ruskih diplomata

Ruski ambasador je siguran da će uništeni formati dijaloga sa Nemačkom biti zamenjeni novim

“Nemačke vlasti su odlučile o još jednom masovnom protjerivanju službenika ruskih diplomatskih misija u Nemačkoj. Oštro osuđujemo ove akcije Berlina, koji nastavlja da prkosno uništava čitav niz rusko-njemačkih odnosa, uključujući i njihovu diplomatsku dimenziju”, saopštilo je ministarstvo.

Rusija će „ogledati“ odgovor na masovno proterivanje ruskih diplomata iz Berlina.

„Kao reakcija na neprijateljske akcije Berlina, ruska strana je odlučila da odrazi proterivanje nemačkih diplomata iz Rusije, kao i da značajno ograniči maksimalan broj zaposlenih u nemačkim diplomatskim predstavništvima u našoj zemlji, o čemu je nemački zvanično obavešten.

Ambasador u Rusiji Geza Andreas fon Gejr tokom razgovora u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova 5. aprila 2023. godine“, saopštilo je ministarstvo.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da je Nemačka narušila svoja uveravanja o nespremnosti da reklamira masovno proterivanje ruskih diplomata govoreći medijima o ovom „poduhvatu“.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar