Pitali su Novaka o ciljevima, on im ekspresno odgovorio: Rolan Garos, Vimbldon, US Open!

Takođe, istakao je i to, da ga ne dotiču komentari i negativne priče o njemu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ BBC News

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dao je opširan intervjuu za CNN u kojem je govorio o brojnim temama koje se tiču njegovog nastupa u Americi, rivalima, kao i motivima i ciljevima u karijeri.

Tako, navodi da se ne kaje zbog svojih odluka koje su dovele do toga da ne igra na Indijan Velsu i Majamiju, te da ne želi da živi u budućnosti već u sadašnjosti.

Takođe, istakao je i to, da ga ne dotiču komentari i negativne priče o njemu.

– Ne. Naprotiv. Imam entuzijazam i motivisan sam više nego ikada, za sport, porodicu, moju fondaciju, svime čime se bavim. Ne želim da žalim ni za čim i mislim o negativnim stvarima u životu, jer će ih biti više. To je normalno, to je život. Tokom odrastanja, i ćživota u ratom zahvaćenoj zemlji, naučio sam kako da ostaneš jak. Ditnitet i inteegritet i moja prava su iznad svega.

Novak je pojasnio i koji su njegovi ciljevi u nastavku sezone.

– Počinje sezona šljake. Odrastao sam na toj podlozi. Rolan Garos, Vi,mbldon, US open, to su najveći ciljevi ove godine. Nadal je tu, kralj šljake, on je tu favorit broj jedan, a tu je i Alkaraz.

Novinarka je, potom, pitala Novaka da prokometariše odnos koji ima sa Serenom Vilijams.

– Nemamo mnogo vremena da pričamo koliko je dobra. Neverovatna je, prvo kao osoba. Imam sreću da poznajem serenu privatno. Imamo i nekoliko zajedničkih inicijativa van terena. jako sam srećan da je vidim kako se ostvaruje kao majka. Pričamo o reoditlejstvu, sportu, zdravlju. Zanima je kako da ode na sledeći nivo. Mada, ne razumem šta ima još da unapredi. Ono je godinama ikona našeg sporta.

Na samom kraju, usledilo je pitanje koje se odnosi na rivalstvo sa Nadalom i Federerom.

– Na početku moje profesionalne karijere, dok sam se probijao. bilo je samo Federer ili Nadal. Njihovo rivalstvo i ti epski mečevi. Bilo je teško da se tu ubacim i postignem velike stvari. Morao sam da postignem velike stvari da bih uopšte mogao da budem u priči sa njima. čast je biti deo ere sa njima. Ponekad sam bio besanšto sam u istoj eri, ali kada se danas osrvnem, zahvalan sam. Oni su me učinili igračem koji sam danas. Učinili su me jačim mentalno, fizički, sve zbog mečeva koje smo igrali, kao i onih koje sam izgubio od njih.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar