Prelepo: 14 Srpkinja ide na “martovsko ludilo”, ambasada SAD u Beogradu objavila divnu vest!

Tokom svog boravka, ženski košarkaški treneri učestvovaće u treninzima i javnim debatama o Poglavlju 9. Amandmana o obrazovanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: aba-liga.com/crvena zvezda

Na finalnom godišnjem univerzitetskom košarkaškom turniru, “martovskom ludilu”, Odeljenje za prosvetu i kulturu (ECA) Stejt departmenta SAD će u okviru programa usmerenih na osnaživanje žena i devojčica u sportu, ugostiti 14 klupskih i nacionalnih košarkaških trenera iz Srbije, saopšteno je iz ambasade SAD u Beogradu.

Kako se navodi, srpski sportski tim posetiće Luivil u državi Kentaki i Dalas u Teksasu, gde će od 22. marta do 4. aprila raditi sa američkim kolegama sa Univerziteta iz Luivila i predstavnicima konferencije Saveza ženskih košarkaških trenera.

Tokom svog boravka, ženski košarkaški treneri učestvovaće u treninzima i javnim debatama o Poglavlju 9. Amandmana o obrazovanju.

U pitanju je najistaknutiji američki zakon iz domena građanskih prava, koji je ženama i devojčicama omogućio jednakost na polju obrazovanja i sporta, brigu o mentalnom zdravlju i pravima osoba sa invaliditetom i inkluziju u sportu, ističe se u saopštenju ambasade SAD.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar