Koristili popularni PREPARAT, a sada im lekari VADE OČI: Ova smrtonosna bolest ima sledeće simptome

Američki CDC je upozorio građane da ne koriste ove proizvode i bovukao dva brenda sa tržišta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Četiri osobe iz SAD su nakon upotrebe kontaminiranih kapi za oči izgubile očne jabučice zbog infekcije, dok je jedna preminula prenosi Miror.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdio je za sada jedan smrtni slučaj, dok je još osam osoba izgubilo vid nakon što im je na oku pronađen retki soj bakterije pseudomonas aeruginos. Taj soj nikada ranije nije otkriven u SAD, a sada se odjednom pojavio kod 68 pacijenata u 16 saveznih ​​država.

Većina slučajeva uzrokovana je kontaminiranim veštačkim suzama, a deset brendova ovog prepaata je povezano sa prvobitnim širenjem infekcije. Prema CDC-u, dva brenda, koja se proizvode u Indiji, uklonjena su iz prometa.

U januaru je organizacija pozvala javnost da prestane da koristi veštačke suze EzriCare i Delsam Pharma. U međuvremenu, testiraju se neotvorene boce kako bi se utvrdilo da li su se bakterije pojavile tokom procesa proizvodnje ili kasnije.

Predstavnik EzriCare-a rekao je da testiranje nije u potpunosti povezalo epidemiju sa njihovim proizvodima, ali ipak savetuje kupce da prestanu da koriste njihov proizvod.

– U najvećoj mogućoj meri kontaktiramo kupce kako bismo ih savetovali da ne koriste ovaj proizvod. Takođe smo odmah kontaktirali i CDC i FDA (Agencija za hranu i lekove prim. aut.) i pokazali našu spremnost da sarađujemo po pitanju svih zahteva koje oni imaju za nas – saopštio je portparol ove farmaceutske kompanije.

CDC  poručuje da svako ko je koristio povučene kapi za oči treba da se obrati lekaru ako ima simptome.

Neki od simptoma uključuju žuti, zeleni ili bistar iscedak iz oka, nelagodnost ili bol, crvenilo, zamagljen vid i povećanu osetljivost na svetlost.



Izvor: Objektiv.rs, mirror.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar