Jeftinije i zdravije od botoksa: Kora ovog voća provereno uklanja bore (VIDEO)

Čak su i naučnici otkrili da kora ovog voća pomaže protiv starenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Domaćica i majka troje dece Alajna Rajan podelila je da koristi koru od banane da spreči da joj se koža nabora.

Dok je Alajna napomenula da bi ova metoda mogla biti „odvratna“, ona je potvrdila da to radi godinama i da je veoma efikasna prirodna alternativa botoksu. Dok je trljala koru od banane po licu, objasnila je:

U redu, stvarno odvratno, ali deluje. Ovo je ono što radim godinama. To je prirodni botoks. Što grublje izgleda spolja, to će vaša koža izgledati bolje.

Alajnin video je očigledno impresionirao mnoge, jer je brzo postao viralan i sakupio neverovatnih 1,8 miliona pregleda. Ima 125,6 hiljada lajkova i 17,8 hiljada deljenja. U nedavnom članku, dermatolozi su otkrili dodatne prednosti banane protiv starenja kada koristite njihove prazne kore na koži.

@alaynaryan1979

#natural #botox #gonatural

♬ original sound – alaynaryan1979

Možda je teško poverovati da vam je deo koji vam nedostaje u svakodnevnoj nezi kože deo smutija i pahuljica, ali je nedavni članak „Today“ otkrio da su TikTok tvrdnje istinite, jer su dermatolozi procenili prednosti kore od banane protiv starenja.

Iako ne postoje naučni dokazi koji bi dokazali efekte ovog voća na negu kože, dermatolog iz Čikaga dr Džordan Karkvil i dr Adelin Kikam iz Teksasa dele svoje iskustvo o prednostima. Prema dr Kikamu, tanini banane su slični onima koji se koriste u različitim proizvodima za negu kože za zatezanje i toniranje. Poznato je i da ovi tanini pomažu u smanjenju podočnjaka i posvetljuju ih.Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar