Ivana je na sudu naplatila RAD PO KUĆI bivšeg muža: Duguje joj 200.000 evra, evo kako je uspela

Novčana kazna je proračunata na osnovu toga kolika je bila minimalna plata tokom njihove dve i po decenije braka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Dok neke žene obavljaju kućne poslove bez pomoći svojih muževa, drugima je to prekipelo pa zahtevaju podelu dužnosti. Međutim, jednoj Španjolki to nije bilo dovoljno pa se setila da može preko suda da naplati svoj minuli rad.

Ivana Moral sa juga Španije je tužila bivšeg supruga, koji nakon odluke sudije Laure Ruiz Alaminos mora da iskešira tačno 204.624,86 evra za 25 godina “neplaćenog rada u kući”, prenosi Metro pisanje španskih medija.

Novčana kazna je proračunata na osnovu toga kolika je bila minimalna plata tokom njihove dve i po decenije braka. Sudija je utvrdila da je Ivana, majka dvoje dece, više sve vreme bila odgovorna za sve kućne poslove. Prema sporazumu o razvodu to vreme je “u suštini provela radeći u kući, što je značilo da se brinula o domu i porodici“.

U izjavi za lokalni radio Kadena Ser, Ivana je tvrdila da je njen muž želeo da ona radi isključivo u kući, a povremeno i u teretanama u njegovom vlasništvu.

– Posvetila sam se isključivo kućnim poslovima, čuvanju muža i kuće. On me je naterao da preuzmem specifičnu ulogu u kućnim poslovima do te mere da nisam mogla skoro ništa više da radim –  rekla je pna za radio stanicu.

Ivana je takođe izjavila da nije želela da radi van doma, ali da je naterana da se povrh toga bavi odnosima sa javnošću i nadgleda teretane svog muža.

Preko već propisane kazne bivši muž mora da plaća i alimentaciju za dve ćerke.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, metro.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar