Košarkašice Srbije u prvom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo!

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AP Photo/Eric Gay

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije biće u prvom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo, koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu.Žreb je zakazan za sredu, 8. mart, u 17.00 u Brdu pored Кranja.

Domaćini Evropskog prvenstva imaju pravo da izaberu po jednu reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, pa je Slovenija izabrala Srbiju.

Najbolje košarkašice Srbije će tako igrati u grupi u Ljubljani, ali ne mogu da budu u istoj grupi sa Slovenkama.

Izrael se odlučio za Češku, i to da igraju u istoj grupi.

Dve grupe će se igrati u Ljubljani, u dvorani “Stožice”, baš kao i eliminacione runde, a preostale dve grupe u Tel Avivu.

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina – u grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča. ;Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

Učesnici ženskog Evrobasketa su raspoređeni u četiri šešira: Prvi šešir: Španija, Francuska, Belgija, SRBIJA Drugi šešir: Turska, Italija, Grčka, Slovenija Treći šešir: Velika Britanija, Crna Gora, Slovačka, Češka Četvrti šešir: Mađarska, Letonija, Nemačka, Izrael.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar