Velike promene: Dodela Oskara neće više izgledati isto kao ranije

Datum održavanja je nepromenjen!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/ Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Američka akademija za film i nauku, koja je organizator dodele prestižne nagrade Oskara, najavila je da će, zbog prestanka rada bioskopa usled epidemije korona virus, samo filmovi prikazani na striming platformama, biti u konkurenciji za dodelu Oskara iduće godine, prenosi Rojters.

Do sada su filmovi mogli da konkurišu za Oskara pod uslovom da su najmanje sedam dana prikazivani u nekom bioskopu u Los Anđelesu, ali su širom SAD, zbog epidemija korona virusa, bioskopi zatvoreni, a premijere brojnih novih filmskih ostvarenja otkazane. To će stvoriti veliku promenu u svetu filma, pošto su veliki striming servisi i nezavisni filmovi pokušavali da se izbore za to već godinama. Ovo bi moglo da pomogne manjim filmovima da dobiju priznanje koje zaslužuju.

Dvostruki oskarovac GILJERMO DEL TORO za OBJEKTIV: “Frankenštajn me je uveo u svet fantastike i horora”

Kategorije Editovanja i miksovanja zvuka će biti ukombinovane u jednu i od sada će se dodeljivati samo jedna nagrada iz ovih oblasti. Svi članovi Akademije će imati priliku da glasaju u kategoriji “Najbolji internacionalni film”, ali će morati da pogledaju određeni broj filmova iz kategorije kako bi mogli da glasaju.

Termin sledeće ceremonije dodele Oskara za sada je nepromenjen i trebalo bi da bude održana 28. februara.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar