Silovatelj ostaje iza rešetaka: Alvešu odbijena žalba!

Brazilac je optužen da je 30. decembra silovao mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Sud u Barseloni odbacio je žalbu brazilskog fudbalera Danija Alveša i odredio da on ostane u pritvoru bez prava na kauciju.

Brazilac je optužen da je 30. decembra silovao mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni.

Nekadašnji igrač Barselone pritvoren je 20. januara.

Alvešu je prošle nedelje odbijen drugi zahtev na puštanje na četvoromesečnu uslovnu slobodu, jer je prebogat i mogao bi da pobegne u zemlju koji nema dogovor o ekstradicji sa Španijom.

Zbog toga se on žalio Apelacionom sudu, koji ga je takođe odbio.

Razlog je jednostavan – ukoliko Alves pobegne u neku drugu zemlju, neće otići u zatvor čak iako bude osuđen sve dok ne uđe u Španiju ili neku od zemalja koja sa Španijom ima sporazum o izručenju.

U međuvremenu, na poslednjem saslušanju Alveš je i peti put promenio svoj iskaz nakon što ga je jedna devojka koja je s njim bila u društvu 30. decembra u jednom noćnom klubu optužila da ju je Brazilac odveo u toalet, tamo zaključao i seksualno napastvovao.

Brazilac je prvo rekao kako uopšte ne poznaje oštećenu, potom da je s njom samo razgovarao, a nakon što su ga kamere snimile kako odvodi devojku u toalet, rekao je da je devojka pristala da ode s njim i da je nije naterao na seksualni odnos, nego da su se samo dodirivali.

Potom je Alveš priznao da je došlo do penetracije u 23-godišnjakinju koja ga je tužila, ali je potom dao novu verziju koja je najnebuloznija do sada:

– Zapravo sam želeo da zaštititm tu mladu damu. Sedeo sam u WC-u, a ona mi je prišla i bacila se na mene. Nisam je dirao. Lagao sam u ranijim iskazima kako bih je zaštitio – rekao je Alveš.

Podsetimo, žrtva je u svom iskazu detaljno opisala Alvesovo gnusno napastovanje, te je navela da brazilski fudbaler ima tetovažu polumeseca na intimnom delu tela.

U njenoj vagini su pronađeni tragovi Alvešove DNK, a njegova odbrana se oslanja na odsustvo vaginalnih povreda kako bi potvrdili da to nije bio napad već seks po pristanku, kako je Alves tvrdio u poslednjoj izjavi.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar